Cum se planteaza un bradut?

Pentru ca sambata va asteptam in numar cat mai mare la plantarea de braduti din Greenfield, iata cateva informatii generale utile pe care ar trebui sa le stim despre plantarea acestor arbori:

Majoritatea brazilor se dezvolta bine daca sunt plantati la scurt timp dupa ce au fost achizitionati. Cheia succesului o reprezinta sincronizarea. Este de asemenea important sa pregatesti afara un loc in care va urma sa fie plantat inainte ca pamantul sa inghete astfel incat sa nu mai poti sapa.

Instructiuni de plantare

1. Cumpara un ghiveci adecvat. Poti sa pastrezi bradul in casa vreme de 7-10 zile daca il pui intr-o zona racoroasa prin apropierea geamului. Alege un brad de dimensiuni potrivite pentru a-l putea planta ulterior cat mai usor.

2. In zonele cu ierni grele, groapa ar trebui sapata inca de la sfarsitul toamnei, inainte ca pamantul sa inghete. Sapa o groapa care sa fie de doua ori mai mare decat circumferinta radacinilor bradului. Apoi, umple groapa cu mulci si protejeaz-o cu o prelata. Cand achizitionezi bradul, pune-l in garaj sau intr-o magazie pentru a se obisnui cu aerul mai cald. Pune-l intr-un vas cu apa si pune cuburi de gheata deasupra radacinilor pentru a le pastra umede si reci.

3. Cand te decizi sa il plantezi, aclimatizeaza bradul la aer mai rece prin plasarea sa in spatele garajului sau a magaziei pentru cateva zile. Intr-o zi cu vreme blanda, planteaza-l in groapa sapata. Indeparteaza prelata. Umple golul ramas dupa plantare cu pamant si preseaza usor. Uda cu generozitate, iar apoi acopera solul cu mulci. In zonele cu climat aspru, copacii vesnic verzi sunt vulnerabili la vanturile puternice din perioada primei lor ierni. Protejeaza bradul cu prelate realizate din paleti vechi si draperii.

* Recomandat de: www.greenfieldresidence.ro