Ingrijirea Muscatelor

Muscatele fac parte dintre cele mai raspandite plante de apartament. Ele infrumuseteaza imprejurimile prin intermediul florilor intens coloarare, de obicei in nuante de rosu aprins dar si roz, alb sau alte culori puternice, fiind usor de remarcat  intr-o incapere dar si in curtea sau balconul locuintei. Muscata este o planta ideala pentru persoanele cu putin timp liber, pentru ca nu este pretentioasa si este destul de rezistenta atat la firg cat si direct la soare.

Muscatele, spre deosebire de alte plante, infloresc o perioada indelungata, ele fiind pline de flori pe tot parcursul verii si al primaverii, iar daca are conditii optime se poate chiar sa infloreasca si iarna.

Este o planta care se simte bine la 20-25 grade si luminozitate mare, dar pentru supravietuire nu necesita conditii speciale, putand sa reziste si la 5 grade cu o lumina modesta. De exeplu, daca pe timpul sezoanelor calde sunt tinute in gradina si iarna nu avem unde sa le punem, atat timp cat pivnita nu are o temperatura negativa, se pot depozita acolo, urmand sa fie udate o data pe saptamana, pamantul pastrandu-se mai mult uscat pana la primavara.

Pentru conditii optime pamantul lor trebuie sa fie bogat in nutrienti, permeabil si sa contina un amestec de frunze, turba si nisip.

Ingrasamantul se foloseste o data la doua saptamani dar in cantitati limitate urmand ca dupa inflorire sa se faca o pauza de 5-6 saptamani pentru ca planta sa aiba timp sa se odihneasca.

Vara si primavara are nevoie de umiditate in exces, deci trebuie udata zilnic. Mutatrea in alt ghiveci se face primavara cand putem taia din radacinile prea goroase si din tulpinile prea inalte.

 

* Recomandat de: www.greenfieldresidence.ro